Home Bericht Toevoegen Registreren Login
30 mei
2020

zaterdag


Strikter zoeken

ECONOMIE

Honderdduizenden Nederlanders werken zwart, schoonmakers koploper


Bron: nos.nl

Vorig jaar hebben zo'n 400.000 mensen in Nederland belasting ontdoken door soms of regelmatig hun werk niet op te geven. Dat blijkt uit berekeningen van NOS op 3 op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In totaal gaat er zo'n 4 miljard euro in die 'zwarte wereld' om.  Lees verder >>
5 Reacties  |  214 Clicks
0001
  Geplaatst door Fcku 8 maanden en 6 uur geleden

REACTIES (5)

1
7 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Die bijna 4 miljard moet je dan wel verdelen over ik weet niet hoeveel personen. Het zijn vaak eenlingen die het daardoor ietsje beter hebben. Eerlijk is natuurlijk anders. Bijna 20 miljard alleen al aan drugscriminaliteit is 5 x zoveel, en er wordt praktisch niets tegen gedaan. De naar schatting 20.000 brievenbusbedrijven betalen in Nederland geen sociale premies en zijn ook niet werkelijk economisch actief in ons land. Jaarlijks gaat het om ruim €4.000 miljard, dat is 20 keer het Nederlandse BNP. Het was ook legaal dat super grote bedrijven helemaal geen belasting betaalden. Goed voorbeeld doet goed volgen, als het om verdienen gaat , niet?
2
7 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
De inmiddels gestopte Polman van Unilever beleefde een tumultueus laatste jaar. Hij zette premier Mark Rutte onder druk om de dividendbelasting af te schaffen, á 2 miljard euro per jaar, als voorwaarde om het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam te vestigen. Als dat geen chantage was? Dat voorstel ging van tafel omdat Britse beleggers het weg dreigden te stemmen. Daarop ging ook de zwaar bekritiseerde afschaffing van de dividendbelasting niet door. Polman ontving vorig jaar in totaal 11,73 miljoen euro aan basissalaris, bonussen, aandelen, pensioen en onkosten. Een jaar eerder was dat 11, 66 miljoen, een half procent minder. O, wat zielig hé. Mogen flexwerkers, zzp'ers, enz. dan ook eens een graantje mee pikken, een vorkje mee prikken of hun kansje pakken? Die grote jongens doen niet anders denk ik.
3
7 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Ik vind dit is een mooi voorbeeld. Lei Jun, oprichter en directeur van smartphonefabrikant Xiaomi, heeft een bonus gekregen van omgerekend 852 miljoen euro. De bestuursraad kende hem deze bijzonder gulle beloning toe vanwege zijn toewijding aan het Chinese bedrijf, dat in Europa aan terrein wint. Maar Lei Jun gaf al dat geld weg, moet je hier komen?
4
7 maanden en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
Bij wereldwijd witwassen gaat het om tussen de 2 en 5 procent van het bruto binnenlands product (bbp), schatten de Verenigde Naties. Dat komt neer op tussen de 715 miljard en 1,87 biljoen euro per jaar. Wat een nieuw record is. "Mijn angst is dat dit nog maar het topje van de ijsberg is", zei Frank Elderson deze week op een bankenconferentie in Brussel. Hij doelde op onopgemerkte witwaspraktijken. Als directeur toezicht van DNB vindt hij dat er veel te weinig wordt gedaan om de problemen aan te pakken. Want ook al krijgt de FIU in Nederland jaarlijks honderdduizenden meldingen van verdachte sommen geld binnen, van de witwastransacties (in 2018 met een waarde van 9,7 miljard euro) blijft vervolgens veel op de plank liggen. Ik duizel van al dat gelieg en bedrieg als kaalgeplukte oudere met pensioen.
5
7 maanden en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
Wit is dus eigenlijk ook zwart als je zorgt dat al die miljarden het daglicht niet kunnen velen. Vaak verrichten ze er ook nog eens niets voor ook. Daar hebben ze hun slimme mannetjes voor, niet? Kaaimannetjes misschien? Jullie weten wel, van die eilandjes.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS ECONOMIE

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2020.