Home Bericht Toevoegen Registreren Login
26 januari
2020

zondag


Strikter zoeken

BUITENLAND

'Hongkong schrapt omstreden uitleveringswet na maanden van onrust'


Bron: www.nu.nl

Hongkong trekt het omstreden uitleveringswetsvoorstel woensdag definitief in, meldt een regeringsmedewerker woensdag. Vanwege het wetsontwerp, dat eerder voor onbepaalde tijd werd opgeschort, is het al ruim drie maanden onrustig in de Chinese regio die een speciale status en hoge mate van autonomie heeft.  Lees verder >>
2 Reacties  |  206 Clicks
0002
  Geplaatst door Fcku 4 maanden en 3 weken geleden

REACTIES (2)

1
4 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Hong Kong zou weer onderdeel van de communistische grootmacht worden, maar met een onafhankelijk politiek systeem en eigen regels. Eén land, twee systemen. China zag er zelfs geen been in om Tibet te overvallen om het een deel van China te maken. Dat koste toen veel Tibetaanse slachtoffers, die zich soms met pijl en boog trachten te verdedigen. Dus ondanks veel politiek gesjoemel en getouwtrek hebben die Hong-Kongers helemaal niets in te brengen denk ik. En ook toen de Krim onder dwang Russisch werd keek de gehele wereld toe en had men het alleen nog over de onderlinge belangen. En nu de belangrijke getuige van de moord op de MH17 slachtoffers haastig werd vrij gelaten, staat iedereen politiek schaakmat. Het grote kwaad zal het altijd winnen denk ik.
2
4 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Al dit gewelddadig geslacht, is de kracht, van de macht. En als ze dan tegen een muur oplopen heeft het misschien wel miljoenen slachtoffers gekost. O, ik hoop dat ooit de macht voor altijd wordt veracht. Maar wie kan daar wat aan doen, niet?

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BUITENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2020.