Home Bericht Toevoegen Registreren Login
26 januari
2020

zondag


Strikter zoeken

BUITENLAND

Britse koningin stuurt parlement op verzoek Johnson naar huis tot 14 oktober


Bron: www.nu.nl

De Britse regering heeft koningin Elizabeth gevraagd om het parlement tot 14 oktober op te schorten, zodat de ministers genoeg tijd hebben om de Brexit af te ronden. De koningin heeft dat verzoek woensdag ingewilligd.  Lees verder >>
2 Reacties  |  212 Clicks
0002
  Geplaatst door Fcku 4 maanden en 4 weken geleden

REACTIES (2)

1
4 maanden en 4 weken geleden door Fcku
0
0
Prima zet. De regering heeft al verschillende malen gevraagd om nieuwe onderhandelingen maar de EU blijft zijn poot stijfhouden. Dat Johnson nu het parlement buiten spel zet is heel begrijpelijk. Nu steekt hij 2 dikke middelvingers op naar de EU. "Jullie willen niet meer onderhandelen? OK... dan niet" Ik denk dat de EU zichzelf in de vingers heeft gesneden met die halsstarrige houding. De EU en het Britse parlement willen niets anders dan de Brexit uit/afstellen omdat ze bang zijn dat de Brexit misschien weleens heel succesvol kan zijn voor de UK en andere EU landen aan het denken zet.

En voor sommige die vinden dat deze stap ondemocratisch is, er is in een referendum afgesproken uit de EU te gaan. Johnson voert gewoon uit wat 52% van het volk wil. Dat heet democratie. Kan Mark Rutte nog een puntje aan zuigen toen hij ons referendum met zijn reet afveegde.

Probleem voor het UK is nu wel dat er nieuwe uitdagingen voor de deur staan. Laten we hopen dat het niet teveel escaleert...
2
4 maanden en 4 weken geleden door Wcommander
0
0
Inderdaad, weer eindeloze discussies en debatten zijn zinloos. Al die tijd kunnen ze beter besteden om die exit goed te organiseren zoals afzonderlijke handels contracten. Veel Europese landen willen dat graag maar handhaaf wel de grensbewaking tegen illegale instroom van economische en criminele migranten.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BUITENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2020.