Home Bericht Toevoegen Registreren Login
25 augustus
2019

zondag


Strikter zoeken

BINNENLAND

Ook streekvervoer wordt op 28 mei platgelegd door pensioenacties


Bron: www.nu.nl

Ook medewerkers in het streekvervoer leggen op 28 mei het werk neer, melden vakbonden FNV en CNV woensdagavond. Alleen in de provincies Utrecht en Gelderland zal niet worden meegedaan aan de pensioenacties.  Lees verder >>
2 Reacties  |  157 Clicks
0001
  Geplaatst door Elsemieke 3 maanden en 1 week geleden

REACTIES (2)

1
3 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Een steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Voor gepensioneerden die jaarlijks de procenten inflatie niet geïndexeerd krijgen een regelrechte financiële ramp. Tussen 2008 en 2018 groeide het aandeel dat Nederlanders uitgeven aan eerste levensbehoeften van 29 procent naar ruim 32 procent. Bij eerste levensbehoeften verwijst het CBS naar zaken als huisvesting en voeding. Volgens het statistiekbureau nam het aandeel sterker toe dan in andere West-Europese landen. Het CBS schrijft dat dit met name te verklaren is door de stijgende huren in Nederland. In de tien jaar die het CBS erop nasloeg, ging een steeds groter deel van individuele uitgaven naar huisvesting. In 2008 ging 12,8 procent van de uitgaven van Nederlanders naar huisvesting, in 2018 was dat gegroeid naar 15,4 procent. Waar bleef ook de door Rutte beloofde €1000? Waar bleef die belofte dat we het beter zouden krijgen?
2
3 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Ja, zeggen velen, waaronder oud-ABP-bestuurder Jean Frijns die van 1993-2005 hoofd beleggingen was. Als de overheid niet had ingegrepen met pensioenen afromen enz., dan was de dekkingsgraad van het ABP aan de vooravond van de crisis van 2007-heden geen 130% maar 160% geweest en had er nu niet gekort hoeven worden. Hetzelfde meent Van Arendonk, emeritus hoogleraar belastingrecht Erasmus Universiteit Rotterdam, in een stuk waar we hierboven al naar linkte. En voor meer aanhangers van dit standpunt: google op 'pensioenroof+Lubbers'.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BINNENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.