Home Bericht Toevoegen Registreren Login
26 mei
2019

zondag


Strikter zoeken

BINNENLAND

Boeing 737 Max mag in Nederland en elders in Europa niet meer vliegen


Bron: www.nu.nl

De Boeing-vliegtuigen van de types 737 MAX 8 en 9 moeten in heel Europa aan de grond blijven, heeft het Europese agentschap voor veiligheid in de luchtvaart EASA dinsdagavond besloten. De maatregel is vanaf 20.00 uur van kracht.  Lees verder >>
3 Reacties  |  105 Clicks
0001
  Geplaatst door Fcku 2 maanden en 1 week geleden

REACTIES (3)

1
2 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Wat ik niet begrijp is waarom de piloten bij een van de verongelukte 737's de werkelijke grondsnelheid niet in de gaten hebben gehouden. Buiten de automatische systemen om kan je de werkelijke snelheid ook waarnemen die door de pitot buis en GPS worden verkregen. Bij een foute nose down moet je toch op manuaal over kunnen stappen denk ik dan. Bij zeer extreme turbulentie waardoor luchtstromen qua hoek kunnen verkeert geïnterpreteerd worden door die modernere censors in de nose, met de bekende gevolgen. Er werd laatst ook al veel kritiek geleverd op het teveel op autopilot vliegen door de huidige lichting piloten las ik in de vakbladen. Als piloot kan je beter preventief inschatten wat beter is, maar daar komt natuurlijk ook het nodige vlieggevoel bij kijken. Ik vermoed toch dat ex militaire piloten vaak iets extra's in de vingers hebben om te improviseren in moeilijke omstandigheden.
2
2 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Ik lees net dat verklaringen van mensen op de grond in Afrika dat die 737, een zeer onregelmatig geluid maakte. Het automatische motormanagement systeem was dus duidelijk niet in staat om constant power te leveren voor de nodige vliegsnelheid. Dat kan dan tevens de reden zijn om de nose down opdracht te geven door de automatische besturing om snelheid te verkrijgen. Vlieg je dan al of nog op geringe hoogte, ben je beslist te laat om het vege lijf te redden. Ik zou zodra ik zoiets vreemds merkte de autopilot uitschakelen en op handbesturing over gaan. Landing afbreken en iedereen nog een gratis rondje meenemen om zelf veilig de landing in te zetten.
3
2 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Gisteravond adviseerde Boeing de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om wereldwijd alle 371 Boeing 737 MAX-vliegtuigen aan de grond te houden. "Op basis van een overvloed aan voorzichtigheid en om het publiek gerust te stellen", aldus de vliegbouwer. Eindelijk, want steeds meer piloten geven aan dat ze soortgelijke ervaringen hadden. De zwarte dozen worden in Frankrijk onderzocht.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BINNENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.