Home Bericht Toevoegen Registreren Login
17 juni
2019

maandag


Strikter zoeken

ECONOMIE

Consumentenvertrouwen voor eerst in vier jaar tijd negatief


Bron: www.nu.nl

Het vertrouwen van consumenten is voor het eerst in vier jaar tijd negatief, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid verslechterde iets.  Lees verder >>
15 Reacties  |  162 Clicks
0002
  Geplaatst door Fcku 3 maanden en 3 weken geleden

REACTIES (15)

1
3 maanden en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
Ha, Ha, wacht maar eens af als de goegemeente echt gaan begrijpen wat er aan de hand is? Velen lezen de krant niet en of zijn niet geïnteresseerd in die rare nare politiek, want leuke dingen zijn alleen maar leuk, niet?
2
3 maanden en 3 weken geleden door Elsemieke
0
0
Ja nogal logisch iedereen is er per saldo op achteruit gegaan met alle verhogingen , kunnen ze je leuk wat meer geven , voorlopig ben ik per maand meer kwijt dan dat ik erbij gekregen heb.
3
3 maanden en 3 weken geleden door Wcommander
0
0
Ik lees net dat Eneco een feestje viert omdat ze minder winstbelasting hoeven te betalen. Nu snap ik waarom wij ineens meer energie belasting moeten gaan betalen. Rutte heeft die dividend belasting voordelen via een omweg aan Eneco terug betaalt en wij kunnen nu dat cadeau gaan betalen. Schandalig, tot ziens in het stemhokje.
4
3 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Ik las net dat we meer dan 3 miljoen gepensioneerden hebben, die al vele jaren geen inflatie correctie van verschillende procenten per jaar hebben gekregen. Wat een grove leugen dat bijna honderd procent van de bevolking er op voorruit zouden gaan volgens Rutte. Die Nederlanders gaan er al vele jaren op achteruit tot vaak 20% totaal of meer, niet?
5
3 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Ook in de media berichten over de steeds slechtere inkomens van de favoriete zzp'ers groep van de VVD en Rutte. Nou het zullen je vrienden maar wezen, heb je geen vijanden meer nodig denk ik dan. Ik ga iedereen mobiliseren uit onze vriendenkring om op de 50plus partij te gaan stemmen. Tot ziens in het stemhokje, en houd de moed er nog even in.
6
3 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Zie daar, vanmorgen een artikel in onze krant met alle aanwijsbare informatie over de oorzaken waarom ouderen met niet alleen AOW maar ook met een aanvullend pensioentje al vele jaren in de min zitten. Ook dit jaar weer een aderlating door dit kaalpluk kabinet met steun van de traditionele conventionele partijen. We gaan die situatie van onderdrukking proberen te wijzigen in het stemhokje, doet u ook mee?
7
2 maanden en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Dat gedaalde vertrouwen zal nog wel meer zakken, als die Zweedse beleggers hun koopwoede van Nederlandse huurwoningen in gang hebben gezet. Onze krant melde dat ze op grote schaal Nederlandse huurwoningen willen opkopen, om via huurverhogingen grote winst te kunnen maken. Dus het aantrekken van buitenlandse investeerders gaat weer over de hoofden van onze al verarmde huurders, dankzij onze eigen overheid. Bedankt hoor? En dan ook nog in een land wat in Europa bekent staat als belastingontwijkingsparadijs.
8
1 maand en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Huishoudens consumeren hierdoor minder dan voor de crisis, terwijl ze wel meer geld uitgeven. In 2017 consumeerden mensen nog zo'n 6 procent minder dan in 2008. Door prijsstijgingen van 9 procent in totaal kregen ze daar minder goederen en diensten voor terug. Ook als de groeiende consumptie van 2018 mee wordt gerekend, komt de consumptie van een gemiddeld huishouden nog steeds beneden het niveau van voor de crisis in 2008 uit. Wat een leugenfestijn niet, zo vlak voor de verkiezingen.
9
1 maand en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Bevestiging ,,Dit onderzoek van NN is de zoveelste bevestiging van de enorme betaalbaarheidsproblemen in de huursector", reageert Paulus Jansen, directeur van de Woonbond, de belangenclub van huurders. Hij wijst op recente cijfers van het CBS, waaruit blijkt dat de huren de afgelopen zes jaar met gemiddeld 18 procent zijn gestegen. Dat is bijna tien procent boven inflatie. Dankzij die Rutte kabinetten dus denk ik!
10
1 maand en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Wist u dat als je bij Amvest, AEGON enz een huis hebt gehuurd, dat je eigenlijk alleen maar een casco huurt tegenwoordig? Een versleten keuken, badkamer of toilet die meer dan 40 jaar oud is, wordt alleen nog vervangen als je daar een fikse huurverhoging voor accepteert. Als je dan de huur opgezegd krijgt wegens te laag inkomen door pensioen of zo, zijn ze blij want dan komt er nog een fikse verhoging voor de nieuwe huurder. Een waar beleggersfeest tot je als huurder geen beleg meer kan kopen om je boterham te beleggen.
11
1 maand en 2 weken geleden door Wcommander
0
0
Een andere huurder vertelde mij dat door al die vervangen essentiële onderdelen van zijn huurhuis, de huurprijs door al die huurheffingen en verhogingen opgelopen was tot bijna €1400. En dat voor een gewoon huurhuis waarvan wel elke keer ook de puntentelling omhoog geschroefd werd natuurlijk. Geen vrije sector of geliberaliseerde huurwoning hoor? Allemaal rijkdom voor beleggers door krapte op de woningmarkt, en armoede voor de huurders. Een waar marktwerking feest voor de VVD en hun lobbyclubs weet ik zeker. Wordt het hier ook geen tijd voor misschien paarse hesjes want het is dodelijk voor je woonplezier.
12
1 week en 1 dag geleden door Wcommander
0
0
En als je dan werknemer bij de Hema bent en je moet nu ineens 25% inkomen inleveren volgens de onderhandelingen met de CNV vakorganisatie? Helemaal in de geest van de liberalen en de kerkelijken. Dan ben je vogelvrij verklaart en heb je misschien geen dak meer boven je hoofd. Zo worden de bejaarden zich steeds meer bewust van het feit, dat ze de beste tijd hebben meegemaakt. Mij benieuwd wanneer die types aan ons pensioen gaan knabbelen.
13
5 dagen en 14 uur geleden door Wcommander
0
0
Hoe is het daarnaast economisch te verantwoorden dat naast zoveel bezuinigingen en kaasschaaf wetten, om IS nakomelingen naar hier te halen. Voor onze kinderen of kleinkinderen is er niet genoeg geld voor adequate zorg, niet? Tevens laten ze meer dan 1600 migrantenkinderen uit de opvang ontsnappen en de illegaliteit in duiken. Dat ook criminele psychische patiënten worden losgelaten om hun dodelijke hobby uit te leven is wel de ergste fout die men kan maken. Nu nog iedereen verslaafd maken aan de legale wiet wetgeving die in de maak is, en dan gaat die anti rook campagne tevens letterlijk en figuurlijk in rook op. Ik heb nog nooit zoveel tegendraadse campagnes van een regering meegemaakt, u wel? Hoeveel Euro's gaan dan tevens in rook op?
14
4 dagen en 13 uur geleden door Wcommander
0
0
Met boosheid in mijn ziel heb ik die RTL uitzending gezien! Een grote groep modale Nederlanders met een baan en een redelijk inkomen heeft moeite om rond te komen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Elke week kiezen tussen benzine tanken om op je werk te kunnen komen of een paar extra boodschappen. Koop je eindelijk nieuwe schoenen voor je kind of betaal je de achterstallige telefoonrekening? Een groep huishoudens die boven de niet-veel-maar-toereikendgrens (SCP, zit en een baan heeft, loopt bijna dagelijks tegen problemen aan). Het afgelopen jaar werd dat nog zwaarder: driekwart van de mensen die meededen aan ons onderzoek, zegt nu moeilijker rond te komen dan een jaar eerder. Wat komt er uit het onderzoek van RTL Nieuws? RTL Nieuws onderzoekt sinds maart de groep Nederlanders die moeilijk rond kan komen. Op een oproep waarin we vroegen naar ervaringen met armoede, reageerden binnen een paar dagen meer dan 3000 mensen. 'Ik moet 20 euro aan mijn kind vragen om boodschappen te doen'. Dit is heel wat anders dan Rutte beloofde voor de zoveelste keer, schande.
15
4 dagen en 8 uur geleden door Wcommander
0
0
Het moet mij toch even van het hart om de RTL4 onderzoek journalisten te complimenteren, met hun zeer serieuze en adequate manier van werken om de onderste steen naar boven te halen. Onze NPO (staats) televisie journalisten passeren ze hier mee in durf en onafhankelijkheid denk ik. Maar het is natuurlijk wel hun broodheer "de staat" die over het geld gaat, en dat is ook eng.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS ECONOMIE

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.