Home Bericht Toevoegen Registreren Login
17 juni
2019

maandag


Strikter zoeken

BINNENLAND

AIVD: Iran zit achter twee politieke moorden in Nederland


Bron: www.nu.nl

Iran zit volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken achter twee moorden die in 2015 en 2017 op Nederlands grondgebied zijn gepleegd. Dat zegt het ministerie dinsdag op basis van informatie van de AIVD en buitenlandse inlichtingendiensten.  Lees verder >>
3 Reacties  |  120 Clicks
0002
  Geplaatst door Fcku 5 maanden en 6 dagen geleden

REACTIES (3)

1
5 maanden en 6 dagen geleden door Wcommander
0
0
De SAVAK onderdrukte vroeger al door middel van intimidatie, ballingschap, gevangenisstraffen, liquidaties en martelingen. Het aantal slachtoffers is moeilijk te bepalen. De lijst met vermoorde tegenstanders en critici van het bewind is heel lang. Berucht zijn de ‘kettingmoorden’, de reeks van ruim tachtig moorden tussen 1988 en 1998 in Iran en elders op activisten en intellectuelen. Het MOIS heeft naderhand de verantwoordelijkheid voor veel van de kettingmoorden toegegeven, maar met de toevoeging dat ze op eigen houtje werden gepleegd door agenten van de dienst. Die geheime diensten hebben hun eigen gevangenissen waar ze helemaal los kunnen gaan op hun slachtoffers. Maar we moeten volgens onze regering blijven praten en contacten onderhouden, ook met moordenaars vinden de politici, niet? Lekker stelletje die types denk ik dan maar weer.
2
5 maanden en 6 dagen geleden door Elsemieke
0
0
Helemaal waar Wcommander , tis een vreselijke geheime dienst , een vreselijk regime etc

Toch vind ik dit onbegrijpelijk <<<Staatssecretaris Mark Harbers liet vorig jaar weten dat ten tijde van de asielaanvraag van Motamed niet bekend was dat hij een andere identiteit had aangenomen en dat hij dus in werkelijkheid Mohammad Reza Kolahi Samadi was. > Je kan dus zomaar hier binnenlopen , er is niet gecheuqt wie hij daadwerkelijk was , iemand die betrokken was bij de grootste aanslag in Iran , loopt hier gewoon vrij rond , dat klopt ook voor geen meter vind ik.

Als die identiteits controle nu nog zo lek als een mandje is , wie halen we dan allemaal binnen , dat dat kan vind ik behoorlijk zorgwekkend
3
5 maanden en 6 dagen geleden door Wcommander
0
0
De Belgische politie begon in de zomer vorig jaar met intensieve controleacties. De situatie liep flink uit de hand met meer dan 800 migranten die in Brussel-Noord en het aanpalende Maximiliaanpark neerstreken. Illegaal of geen asiel aanvragen, dan wegwezen en dan zwermen ze uit naar allerlei grensovergangen in Europa. Iedereen wandelt gewoon naar het land van zijn of haar keuze. En die internationale afspraken van pas geleden? Leuk voor de bühne maar verder?

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BINNENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.