Home Bericht Toevoegen Registreren Login
17 juni
2019

maandag


Strikter zoeken

BUITENLAND

Wie is de Saudische journalist Jamal Khashoggi en wat zit er achter zijn verdwijning?


Bron: nos.nl

Een in Turkije vermiste Saudische journalist zou zijn vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul. Dat zeggen althans Turkse bronnen. Saudische autoriteiten ontkennen stellig.

Feit is dat de 59-jarige Jamal Khashoggi al dagenlang vermist wordt na een bezoek aan het consulaat. De situatie krijgt internationaal veel aandacht, omdat Khashoggi zijn land was ontvlucht en al een jaar in de VS woonde.  Lees verder >>
3 Reacties  |  179 Clicks
0002
  Geplaatst door Elsemieke 8 maanden en 1 week geleden

REACTIES (3)

1
8 maanden en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Turkse vrienden van de verdwenen Saudische journalist Jamal Khashoggi zeggen dat hij in het Saudische consulaat in Istanboel is vermoord. De Turkse autoriteiten zouden hen indirect hebben laten weten dat Khashoggi in het consulaat buiten bewustzijn is gebracht en dat hij door vijftien man in stukken is gesneden.

De Turkse autoriteiten formuleren het voorzichtiger. Zij zeggen dat Khashoggi het consulaat "niet op een normale manier heeft verlaten". Maar ook president Erdogans adviseur Yasin Aktay heeft verklaard dat hij ervan uitgaat dat Khashoggi in het consulaat om het leven is gebracht. Openbare gruwelijke terechtstellingen waren ook geen uitzondering in die regio dus in het geniep al helemaal niet denk ik. Hopelijk wordt duidelijk wat deze sympathieke journalist is overkomen en is hij niet een van de velen van zijn beroep, die hem ook dit jaar weer zijn voorgegaan? Een mensenleven stelt niet veel voor in die landen weten we.
2
8 maanden en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
Ik kan nergens vinden of er al iets meer bekend is over deze bizarre zaak ?

Zelfs voor SA begrippen en normaal vinden , gaat dit veel te ver , zouden ze werkelijk dit risico nemen ?

Het is Saudisch grondgebied , maar zo bizar heb ik t van SA nog niet gehoord , in een ander land op eigen grondgebied een bizarre moord plegen , ik vrees dat het toch wel het geval is.
3
8 maanden en 1 week geleden door Elsemieke
0
0

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BUITENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.