Home Bericht Toevoegen Registreren Login
20 januari
2019

zondag


Strikter zoeken

BINNENLAND

'Burgemeester na steekpartij niet op de hoogte van anonieme terreurmelding'


Bron: www.ad.nl

Burgemeester Pauline Krikke wist vlak na de steekpartij op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag waarbij drie mensen zwaargewond raakten, niet dat er eerder al een anonieme melding binnen was gekomen waarin werd gewaarschuwd voor de steker Malek F. Dat laat de woordvoerder van de burgemeester weten.  Lees verder >>
2 Reacties  |  87 Clicks
0002
  Geplaatst door Elsemieke 8 maanden en 5 dagen geleden

REACTIES (2)

1
8 maanden en 5 dagen geleden door Elsemieke
0
0
Ook het hoofd van de politie Paul van Musscher en de hoofdofficier van justitie waren niet op de hoogte van de waarschuwing. Zij voerden samen met de burgemeester vlak na de steekpartij het driehoeksoverleg. ,,Ze waren niet op de hoogte van de melding toen de eerste statement naar buiten werd gebracht'', aldus de woordvoerder. Daarin werd gesproken over een 'verward persoon'. >

En uit de link die vermeld word anonieme brief waren veel diensten wel op de hoogte waaronder de AIVD , ik vind dat nogal schokkend dat veiligheidsdiensten geen informatie uitwisselen ,iig hier is dat niet gebeurt , ik dacht trouwens dat ik gister ergens las dat hij wel degelijk geradicaliseerd was , en nog nemen ze t woord terreur niet in de mond.

De burgemeester heeft toch aardig wat uit te leggen als zij geen informatie krijgt is de communicatie niet op orde met de politie , en daar is zij toch echt wel hoofd van.
2
8 maanden en 5 dagen geleden door Wcommander
0
0
Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat begin maart een anonieme schriftelijke melding bij de politie was binnengekomen, waarin werd gewaarschuwd dat de verdachte van plan zou zijn een terroristische daad te plegen. Volgens het OM is de politie deze melding gaan onderzoeken, en is ook de AIVD erbij gehaald. En toen werd er verkeert geregisseerd en gecommuniceerd, met het gevolg dat er niets mee gedaan werd. En ik dacht na al die beloftes dat terreur een eerste prioriteit was? Want daarom hadden ze voor al die andere zaken te weinig tijd als je wat wilde aangeven? Je valt toch bijna om van verbazing hoe er daar gewerkt wordt? Menselijke fout, nee en nog eens nee, er wordt gewoon niet procedureel gewerkt. Moet je toch al die slachtoffers eens gaan uitleggen denk ik.

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BINNENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.