Home Bericht Toevoegen Registreren Login
15 december
2018

zaterdag


Strikter zoeken

BINNENLAND

Rotterdam mag in bijna 100 straten nieuwe huurders screenen


Bron: www.rijnmond.nl

In 98 straten in Rotterdam mogen nieuwe huurders worden getoetst, voordat ze een woning krijgen toegewezen. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft Rotterdam toestemming gegeven om naast een inkomenseis ook politiegegevens te gebruiken om bepaalde huurders te kunnen weren uit delen van de stad.  Lees verder >>
4 Reacties  |  94 Clicks
0002
  Geplaatst door Elsemieke 9 maanden en 3 dagen geleden

REACTIES (4)

1
9 maanden en 3 dagen geleden door Elsemieke
0
0
Strak plan , het gaat dus om de bekende /beruchte probleemwijken , wat ik alleen niet snap het gaat om 96 straten , dus mensen die al bekend staan als overlast gevers , kunnen wel in een andere straat , is dat niet het verleggen van de problemen ?

Dat is hetzelfde vlg mij als gebiedsverboden , de overlastgevende jeugdbende verplaatsen zich.

Er moeten meer aso woningen bij , zet ze lekker bij elkaar .

Die aso woningen hebben een keuken waar iedere huurder van iig vestig jaloers op kan zijn , zo rot zien ze er niet uit.

Maar goed het is een goede stap , tis alleen jammer dat de zittende overlastgevers , lekker blijven zitten.
2
9 maanden en 3 dagen geleden door Elsemieke
0
0
Door het toetsen van alle huurders van 16 jaar en ouder wil de stad mensen kunnen weigeren die voor overlast hebben gezorgd of crimineel gedrag hebben laten zien. De toestemming van de minister geldt voor 4 jaar en mag voor nog eens 4 jaar worden verlengd als de gemeente kan laten zien dat de maatregel helpt. > Sinds wanneer kun je op 16 jarige leeftijd trouwens aan een huis komen ? Of gaat dit om 16 jarigen die gezinslid zijn , en zo t gezin geen huis krijgt ?

Er ligt trouwens ook een taak bij de woningbouw verenigingen , bij overlast veel eerder ingrijpen , hier in de flat woont ook zo'n type , trekt zich nergens wat van aan , pleur je zooi maar voor de deur , pleur alles maar in de gemeenschappelijke ruimte , krijgt ze een waarschuwing na bellen en klacht doorgeven , binnen 48 uur moet alles wegzijn , week later flikkert ze t weer neer , weer waarschuwing , en zo gaat dat al jaren , bij 3 waarschuwingen zou vestia actie moeten ondernemen , of je ruimt je zooi op , of een sanctie.

Ook woningbouwverenigingen maken er weinig werk van , veel mensen durven niet iets tegen buren te zeggen , grote bek is t antwoord , zijn ze bij mij toch aan t verkeerde adres.
3
9 maanden en 3 dagen geleden door Wcommander
0
0
Het aso probleem is al zover door de bodem gezakt dat er geen sancties meer te bedenken zijn denk ik. Als we niet die kant van de grote steden in Frankrijk, Italië op willen gaan dan moet al het kwaad eigenlijk geen kans meer krijgen om woonwijken te verzieken. Ik heb daar voorbeelden gezien waarbij de jeugdigen bijna automatisch in de criminele hiërarchie hun opmars maken van loopjongen tot zware jongen. Onze naïeve gedoogpolitiek ontstond door gebrek aan capaciteit en investeringen in veiligheid en handhaving. Voor een inhaal proces zijn we helemaal niet meer toegerust op overheidsniveau. Zo te zien wie er nu verantwoordelijk voor zijn, blijft alles bij het oude.
4
9 maanden en 3 dagen geleden door Elsemieke
0
0
Ik heb daar voorbeelden gezien waarbij de jeugdigen bijna automatisch in de criminele hiërarchie hun opmars maken van loopjongen tot zware jongen.> Juist ja , hier zitten jeugdbendes , als je ze niet aanpakt zitten ze zo in t zware criminele circuit , nou zet Rotterdam zwaar in op dat soort lui , maar ik zie nog weinig verandering , ik zit nog steeds in veiligheids risico gebied al jaren

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BINNENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2018.