Home Bericht Toevoegen Registreren Login
21 februari
2019

donderdag


Strikter zoeken

POLITIEK

Donorwet in de Eerste Kamer: spannend tot het laatst


Bron: nos.nl

Vandaag moet duidelijk worden of er een nieuw systeem komt voor de registratie van orgaandonoren. De Eerste Kamer stemt over de initiatiefwet van D66 voor een geen-bezwaar-systeem. Maar de uitslag staat nog geenszins vast.  Lees verder >>
4 Reacties  |  152 Clicks
0001
  Geplaatst door Elsemieke 1 jaar en 1 week geleden

REACTIES (4)

1
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
Hopelijk komt deze onzalige wet er niet , ik heb mn donorschap bij t aannemen van de wet in de 2de kamer direct op nee gezet , of te wel ingetrokken , pas als deze wet er niet doorheen komt , meld ik me weer aan

Principieel ben ik zwaar tegen dat ja , gelukkig hoofdelijke stemming zodat ik weet wie ja of nee stemt , ja stemmen is tevens mijn stem bij verkiezingen kwijt.

Zelden zo'n onzalig plan gezien , de overheid begeeft zich op hellend vlak
2
1 jaar en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Maar, je kan het er alsnog niet mee eens zijn en het kenbaar maken. Ik sprak iemand die zei dat ze na al haar longproblemen als kettingrookster helemaal voor die wet was. Ze hoopte dat ze binnen een paar jaar andere longen kon krijgen. Ik weet natuurlijk niet hoe die spelregels zijn maar mijn longen krijgt ze niet, laat ik in mijn wilsbeschikking opnemen. En die zuiplap van om de hoek krijgt mijn nieren ook niet. Te gek voor woorden hoe men met zijn of haar lichaam om gaat.
3
1 jaar en 6 dagen geleden door Elsemieke
0
0
< Maar, je kan het er alsnog niet mee eens zijn en het kenbaar maken om het principe. >>

Dat is ook de bedoeling dat mensen als ze niet willen nee invullen , t gaat mij om t principe , de overheid bepaald ja vanaf geboorte , nu verplichten ze je om nee te zeggen ,ik heb mn donorsschap uit protest al ingetrokken .

Overigens wil ik geen organen en geen reanimatie , mensen die nee zeggen om wat voor reden dan ook , kunnen van mij gewoon op de donorlijst,

VLG mij kun je dacht ik geen lijst maken wie wel wie niet ,dat zou ik eerlijk gezegd nog kwalijker vinden , waar stopt dat ?

Ik vind t werkelijk te bezopen voor woorden dat hele dure medicatie wat ook levensreddend is , soms niet vergoed wordt , terwijl die mensen wel op de ja lijst komen .
4
1 jaar en 6 dagen geleden door Elsemieke
0
0
www.ad.nl/politiek/meer-dan-30-000-nieuwe-nee-registraties-na-akkoord-donorwet~a702acb5/

Tja dat zat er dik in , die wet kan nog weleens averechts gaan werken,

Login om te reageren

WEEK STIJGERS POLITIEK

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2019.