Home Bericht Toevoegen Registreren Login
19 december
2018

woensdag


Strikter zoeken

BUITENLAND

'Trump gaat Jeruzalem erkennen als hoofdstad van Israël'


Bron: www.nu.nl

De Amerikaanse president Donald Trump zal woensdag naar verluidt bekendmaken dat de VS de stad Jeruzalem als hoofdstad van Israël gaat erkennen. Dat melden verschillende media op basis van medewerkers van het Witte Huis.

De Amerikaanse ambassade wordt van Tel Aviv verhuisd naar Jeruzalem. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft opdracht gekregen om de verhuizing te plannen. Het hele proces zal mogelijk drie tot vier jaar in beslag nemen, zal Trump naar verwachting bekendmaken in een toespr  Lees verder >>
10 Reacties  |  82 Clicks
0003
  Geplaatst door Elsemieke 1 jaar en 1 week geleden

REACTIES (10)

1
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
Halleluja , doet hij tenminste nog iets wat goed is , en nu afwachten hoe de moslimwereld gaat reageren ,we zullen de ware aard van geweld onder een groep moslims , wel weer zien .

Abbas en Erdogan hebben de voorzetjes al gegeven.
2
1 jaar en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Daarmee maakt Trump het erg moeilijk zo niet onmogelijk dat er aanslagen in die Jeruzalemse wijk met de Amerikaanse ambassade plaats vinden. Stel dat Amerikanen gevaar gaan lopen of slachtoffer worden van terreur daar, dan zijn de rapen gaar. Die Palestijnen verspelen dan ook dat heel kleine beetje credit wat ze nog bij die Amerikanen hadden. Ik weet nog dat de PLO die invalide Amerikaan met rolstoel en al over de reling kieperden tijdens de gijzeling van een cruiseschip. Israël kreeg toen alle medewerking bij het opsporen van die terreurgroep waar ook ter wereld. Die Palestijnen zijn nu dus des duivels, een karaktertrekje wat ze normaal al hadden.
3
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
@2 De ambassade naar Jeruzalem is niet nodig vind ik, die kan gewoon in Tel Aviv blijven , dat de Arabische wereld nu steigert toont alleen maar de hypocrisie aan , tig landen waar je als Jood niet binnenkomt of ls je stempel in je paspoort hebt van Israel ook niet, ik hoor ze niet over de westelijke sahara of cyprus ? Nee alleen als Israel ergens bij betrokken is flippen ze.

Er verandert niet eens zo heel veel , de al Aksa moskee verdwijnt niet , etc , dit kan wellicht ook een boost geven aan onderhandelingen dat Israel hier iets tegenover zet, de Westbank naar de Palestijnen , een soeverein land als de VS heeft t recht Jeruzalem als hoofdstad te zien , een gedeelde hoofdstad heeft niet 1 land .
4
1 jaar en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Zo de knuppel in het hoenderhok gooien hoeft natuurlijk ook niet, maar Trump doet niets liever dan de bal in een open doel schieten. Jeruzalem is immers de hoofdstad en dan maakt hij pesterig gebruik van zijn rechten internationaal. Hij vindt het fout om dit niet te doen en hij heeft formeel nog gelijk ook. Maar, diplomatiek gesproken gooit hij natuurlijk olie op dat regio vuurtje.
5
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
@4 Maar diplomatiek overleg heeft al tientallen jaren niets opgeleverd, Trump gaat wel vind ik een stap tever met de ambassade , dat is niet nodig.

Diplomatiek lost geen fluit op , het meeste geweld komt nog altijd van Palestijnse kant , en dat gaan we ook nu helaas weer meemaken , wedden dat moslims hier ook weer als gekken gaan demonstreren , je hoort ze nooit over de paleistijen in tentenkampen in Jordanië , om nog maar te zwijgen hoe ze in Syrie behandeld worden , ik word echt doodziek van die hypocrisie
6
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
In Haaretz trouwens veel achtergrondinfo , ook zonder abbo te lezen
7
1 jaar en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Jazeker, maar mijn conclusie is dat met die Islamitische opvattingen je nooit ergens op kan rekenen en het altijd weer anders en nooit van het zelfde is. Het bewijs leveren ze zelf, omdat ze onderling ook om het minste geringste grote onenigheid krijgen. Vandaar dat ik militair strategisch en politiek altijd vrij harde standpunten inneem en eerst denk, eerst zien en dan met een zeker voorbehoud geloven. Maar, zeker weten doe je het nooit. Kijk dan ook naar het opleidingsniveau, intelligentie en de mentaliteit plus het organisatieniveau van de staat Israël, om daar een twee staten combinatie met de Palestijnen mee te vormen? Ik zou mij kapot ergeren.
8
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
2 staten oplossing werkt wellicht wel , er zal toch ooit iets van vrede moete komen , maar die hele claim op de tempelberg van moslims slaat nergens op , die willen alle heilige plaatsen , kunnen de joden Medina wel claimen

Jeruzalem verdelen heb ik altijd al bizar gevonden
9
1 jaar en 1 week geleden door Wcommander
0
0
Twee staten wellicht maar dan volledig apart zonder een gedeelde hoofdstad en dus ook een aparte hoofdstad. Ze claimen inderdaad elkaars heiligdommen of soms vernielen ze die van elkaar helemaal. Waar ze ook zijn, als je je fatsoenlijk gedraagt mag je ze natuurlijk ook overal bezoeken, niet. Of is dat nu weer teveel gevraagd.
10
1 jaar en 1 week geleden door Elsemieke
0
0
Ramallah , daar zit de Nederlands ambassade ook , heel bizar dat je niemand hoort dat er bij Ramallah staat dat er geen Joden in mogen.

Nou me dunkt dat moslims al meer privileges hebben op de Tempelberg , Joden en Christenen mogen daar niet bidden , en dat zal echt niet veranderen.

Nu claimt Abbas zie ik net op CNN heel Jeruzalem .

Login om te reageren

WEEK STIJGERS BUITENLAND

Je vindt ons via Google   |   Startpagina   |   Yahoo   |   Bing


Huisregels   |   Help   |   © Nu Jouw Nieuws 2016 - 2018.